Traumatherapie met paarden in Amsterdam

Coaching met paarden in Amsterdam kan effectief worden toegepast als je hinder ondervindt door toedoen van een trauma. Paarden zijn de ogen van onze ziel en kunnen jouw verbale en non-verbale houding heel goed reflecteren. Als het ware wordt je een spiegel voorgehouden. Aan het gedrag van het paard kan vervolgens worden afgelezen waar jouw emotionele knelpunten zich bevinden. Daarnaast geeft het bewegen en omgaan met paarden ontspanning en een gevoel van geborgenheid.

Op dat moment maak je deel uit van de kudde en kun je spanningen en stress op de juiste manier laten afvloeien. Traumatherapie met paarden in Amsterdam kan ook ingezet worden als je jouw verbale en non-verbale communicatie naar andere wilt verbeteren. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met het leggen van contacten of wilt kunnen beschikken over meer zelfvertrouwen.

Voor paardencoaching in Amsterdam en Purmerend ben je bij SR Paardencoaching en Paardrijlessen dan ook aan het juiste adres. Mijn coaching vindt plaats rondom of op het paard. De vertrouwensband die je opbouwt met het paard geeft je hernieuwde energie, kracht en ontspanning. Op deze manier kun je beter omgaan met het trauma dat je ervaart, en ben je in staat om deze op de juiste manier te kunnen verwerken. Neem gerust contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Neem contact op

Traumatherapie met paarden in omgeving Amsterdam

Voor traumatherapie in Amsterdam ben je bij SR Paardencoaching en Paardrijlessen van harte welkom. Paarden maken een belangrijk deel uit van mijn coaching. Dat zorgt voor een effectieve en doelgerichte aanpak waarbij vertrouwen, veiligheid en ontspanning de boventoon voeren. Zeker als het gaat om het op de juiste manier kunnen verwerken van een trauma is dit van belang. Voor traumatherapie in Amsterdam sta ik dan ook graag voor je klaar.

Een trauma kan op veel verschillende manieren ontstaan. Deze schade kan veroorzaakt worden door een recente gebeurtenis, maar een trauma kan ook verder in het verleden liggen. Hierbij kun je denken aan een ingrijpende gebeurtenis zoals het overlijden van een dierbare, een ernstige ziekte of een ander voorval dat veel emotionele en mentale impact heeft gehad. Traumatherapie wordt op veel verschillende manieren toegepast.

EMDR is daar een voorbeeld van. Nadeel van deze therapie is dat je steeds weer opnieuw getriggerd wordt waardoor loslaten, ontspannen en verwerken moeilijker is dan het lijkt. Traumatherapie met paarden in Amsterdam werkt op langere duur aan de triggers die tot een veilig gevoel leiden. Door naar je gevoel te gaan naast het paard komen de triggers naar boven waarbij ik je begeleid, de paarden spelen hierbij een grote rol, want voelen de grote spanning opkomen en zijn dan in staat om deze spanningen bij je weg te nemen, ervaar je een veilig gevoel waardoor het uiteindelijk loslaten van een traumatische gebeurtenis makkelijker gaat. Als ervaren paardencoach voorzie ik je daarbij van een persoonlijke begeleiding.